Yamaha YXZ Forums banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
931 Posts
When was the last time you replaced your battery? Sounds like a failed battery IMO.
 

·
Registered
Joined
·
931 Posts
Headlights are a pretty light load. What is it when you have the key on and trying to start it?
 

·
Registered
Joined
·
931 Posts
I had the same thing happen on my guest machine today. I saw the battery at 10V and then 7V when trying to start. Fuel pump relay kicking in and out like it was keeping time to a song..... that battery is 2 and 3/4 yrs old. Ordered some MotoBattery AGM batteries for both my machines as the other has to be right behind since replaced at the same time. I am sure that is the issue in my case. We will see how the MB AGM performs in the long run....... Anything over 3 yrs on lead acid battery and you are on borrowed time, IME.
 

·
Administrator
2018 SE, CageWRX cage, 2019 Gears, Rekluse Clutch, Trinity exhaust, Weller tune,RR Intercom & Radio,
Joined
·
412 Posts
If battery is showing 12.7 volts two things come to mind.

Try cranking / putting on a load. Still showing 12.7 volts? Start checking connections. Battery, alternator, grounds etc. All the usual suspects. You can have full voltage but a loose or corroded connection won't allow the amps necessary.

Try cranking, voltage drop after putting a load on it? Probably bad battery. Load test if possible before straight out replacing. But like @fortrdb said, if its older its probably time to replace.

Those would be where I would start.

My .02 worth.

Nate
 
1 - 6 of 6 Posts
Top